Сікорський закликав ЄС скасувати виплати українським біженцям, Сибіга підтримав

Сікорський закликав ЄС скасувати виплати українським біженцям
Сікорський закликав ЄС скасувати виплати українським біженцям

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський запропонував припинити соціальні виплати українським чоловікам призовного віку, які перебувають у європейських країнах.

Заява була зроблена під час ХХ зустрічі Ялтинської Європейської стратегії (YES) у Києві. Міністр Сікорський вважає, що це заставить українців повернутися на батьківщину і долучитися до боротьби з російським вторгненням.

"Не має бути жодних фінансових стимулів для ухилення від призову в Україні", - заявив польський міністр.

Особливу увагу приділив Сікорський ситуації в Німеччині, де українці під тимчасовим захистом отримують значну допомогу. Вони отримують виплати, які перевищують 500 євро, а з урахуванням компенсації за житло сума може сягати понад 1000 євро на місяць на особу. Сікорський вважає, що таке щедре матеріальне сприяння може перешкодити поверненню українців на батьківщину.

Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга підтримав ідею про припинення соціальних виплат для українських чоловіків у Європі. Однак, він наголосив, що це потребує відповідних умов. За словами глави МЗС, за кордоном перебуває майже мільйон чоловік, які знаходяться у призовному віці, з яких 300 тисяч знаходяться в Польщі.

Раніше Сікорський повідомив про кількість біженців з України, які записалися до "Українського легіону" в Польщі.

Читайте також