Сили оборони уразили понад 30 нафтопереробних заводів і нафтобаз РФ

Пошкодження нафтопереробних заводів і нафтобаз РФ
Пошкодження нафтопереробних заводів і нафтобаз РФ

Президент Володимир Зеленський повідомив про пошкодження понад 30 нафтопереробних заводів, терміналів і нафтобаз Російської Федерації.

Під час привітання воїнів Центру спеціальних операцій "А" Служби безпеки України з 30-ю річницею заснування Зеленський зазначив, що для дронів СБУ відстань у півтори тисячі кілометрів вже не проблема, а цей Центр є одним із найкращих бойових підрозділів України.

Президент підкреслив, що українці мають вдячність воїнам Центру спеціальних операцій "за мінусування економічного потенціалу Росії, який працює на війну, - за удари по російській нафтопереробці".

Вже уражено понад 30 нафтопереробних заводів, терміналів і нафтобаз держави-терориста. Для дронів СБУ вже й відстань у півтори тисячі кілометрів не проблема. Разом з успіхами Головного управління розвідки та наших Збройних сил це дуже вагомі результати, які наближають справедливе для України закінчення цієї війни та забезпечують реальну, відчутну, болісну відповідальність Росії за все скоєне проти України

Нагадаємо, атаки на російські нафтопереробні заводи можуть не переломити перебіг війни, але вони впливають на військову складову російських окупантів.

Раніше було повідомлено про атаку безпілотниками на Афіпський, Ільський, Краснодарський та Астраханський нафтопереробні заводи.

Також сталася пожежа на Платонівській нафтобазі в Рассказовському муніципальному окрузі Тамбовської області, яка була спричинена атакою безпілотників.

Читайте також