Сили оборони вдарили по нафтовому терміналу в районі порту «Кавказ» – Генштаб

Вторгнення сил оборони в порт
Вторгнення сил оборони в порт

Сили оборони України атакували нафтовий термінал у російському порту "Кавказ"

Нафтовий термінал порту "Кавказ" у Краснодарському краї РФ був атакований силами оборони України. Удари були завдані ракетами українського виробництва з берегового ракетного комплексу "Нептун". Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Атаку було здійснено уранці 31 травня. Ударна група Військово-морських сил України уражала поромну переправу та нафтовий термінал порту "Кавказ". Вже раніше сили оборони України знищили Керченську поромну переправу, яка використовувалася для військової логістики Росії на окупованому Криму та курсувала до порту "Кавказ".

"Ураження по нафтовому терміналу в районі порту 'Кавказ' було завдано кількома ракетами українського виробництва з берегового ракетного комплексу 'Нептун'. Результати об'єктивного контролю підтверджують вибухи у місцях прицілювання. Точність ураження цілей дорозвідується. Комплексна операція була проведена в координації з іншими складовими Сил оборони України", - зазначено в повідомленні Генштабу.

Деякі час спільноти та ЗМІ повною мірою незгодні із використанням протиповітряних систем в промисловому контексті та нафтових та енергетичних об'єктах.

У Краснодарському краї РФ, після атаки, горіла одна з нафтобаз, яка забезпечувала тимчасово окупований Крим. У результаті цього постраждало три цистерни з нафтопродуктами, а також є поранені серед співробітників.

"Сучасна" та "ефективна" російська протиповітряна оборона виявилася безсилою проти наших ракет та безпілотних систем. Вона не змогла захистити важливі об'єкти, які використовуються для логістики та постачання російської армії", - зазначено в повідомленні Генштабу.

Росія активно використовувала поромну переправу для забезпечення свого угруповання в Криму. Також у Генштабі зазначили, що об'єкт прикривали російські засоби протиповітряної оборони "Панцир", "Тор" та "Тріумф", але ці ракети належать до старих із зброєю, що датується 90-ми роками минулого століття, і успішно перетнули протиповітряний щит Росії.

Читайте також