Сили оборони відбили спробу росіян захопити переправу через річку Оскіл на Харківщині

Силовики відбили спробу росіян захопити переправу через річку Оскіл
Силовики відбили спробу росіян захопити переправу через річку Оскіл

Збройні сили Росії спробували захопити переправу через річку Оскіл на Куп'янському напрямку в Харківській області. Однак атаку противника відбито. Цю інформацію надала Національна гвардія.

Російські війська намагалися продовжити наступ на лівому березі річки Оскіл, використовуючи кілька одиниць бронетехніки. Але завдяки спільним діям батальйону бойових безпілотників "Ахіллес" разом з гвардійцями бригади "Буревій" та прикордонниками бригади "Помста", а також десантниками 77 окремої аеромобільної бригади, вдалося зупинити наступ противника.

Українським військовим вдалося знищити 8 бойових машин піхоти, 3 танки та пошкодити ще 6 БМП. Також було знищено 21 російського військовослужбовця, а ще 26 отримали поранення.

За даними Генерального штабу, росіяни провели 16 атак на Куп'янському напрямку. Захисні сили відбивали атаки противника біля Кучерівки, Колісниківки, Кругляківки та Лозової.

Раніше бійці батальйону "Ахіллес" показали, як нищать 17 одиниць техніки РФ біля Кругляківки.

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) зазначили, що окупанти активно діють на Донеччині та продовжують наступ у Курській області. Проте Українським Збройним Силам вдалося досягти часткових успіхів на Куп'янському напрямку.

Нещодавно російські війська просунулися на території основного "українського плацдарму" в Курській області та продовжують бої в цьому районі з 19 жовтня. За геолокаційними знімками від 18 жовтня видно, що російські сили продовжили наступ на захід від Руської Конопельки, яка знаходиться на сході від Суджі.

Читайте також