Сили оборони відійшли з деяких позицій на півночі Харківщини

Графік руху українських військ в зоні конфлікту
Графік руху українських військ в зоні конфлікту

На Харківському напрямку продовжуються важкі бої

За даними Центру спеціального призначення Нацгвардії "Омега", через сильний тиск російських сил українським оборонцям довелося відступити з деяких позицій.

Бійці 2-го окремого загону Центру спецпризначення повідомили, що на півночі Харківщини тривають складні бої.

«Росіяни вмирають пачками, але все одно давлять і місцями досягають успіху. Ніч буде дуже складна», - наголосили захисники.

Нацгвардійці виклали відео, де один з бійців повідомляє, що українські військові залишили один населений пункт, проте не уточнив його назву.

«Сьогодні в ході важких боїв наші оборонці були змушені відступити ще з кількох своїх позицій, ще один населений пункт повністю потрапив під окупацію, під російський контроль. В даний момент тривають бої за населений пункт Глибоке, який веде до дамби Трав'янського водосховища. Ситуація з Глибоким дуже складна, але наші оборонці, воїни ТРО, "Кракену" тримають цей населений пункт», - заявив захисник.

Нагадаємо, що російські військові маркують техніку новими знаками, спробуючи прорвати лінію оборони на Харківщині.

Раніше речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин заявив, що широкомасштабного наступу на півночі Харківщини немає, українські військові контролюють ситуацію.

Також, українські війська відбили російські атаки на Сіверському напрямку, однак окупанти продовжують наступ на півночі Харківської області, наблизившись до Авдіївки та Донецька.

Зазначимо, що Сполучені Штати не очікують «серйозних проривів» від російського наступу на Харків.

Читайте також