Сили оборони за ніч знищили до півтори десатка БпЛА, які летіли на Київ – КМВА

БПЛА знищені силами оборони поблизу Києва
БПЛА знищені силами оборони поблизу Києва

Українські захисники цієї ночі знешкодили півтора десятка ударних безпілотників, які війська РФ намагалися використовувати для атаки на Київ. Про це повідомила Київська міська військова адміністрація в Телеграмі.

Вже пʼятнадцята повітряна атака на Київ за 25 днів жовтня! І знову ворог - Російська Федерація - застосував виключно безпілотні літальні апарати. Вони були запущені з території Курської області та Краснодарського краю. На столицю баражуючі боєприпаси заходили двома великими хвилями. Перший раз повітряну тривогу в Київ оголосили близько півночі, а вдруге – приблизно о третій ночі. Сумарно нічні тривоги тривали приблизно 4 години

Очільник КМВА Сергій Попко зазначив, що за цей час було виявлено та знешкоджено до півтора десятка ворожих дронів, що загрожували столиці. Зафіксовано падіння уламків ворожих дронів, які викликали пожежу на відкритій території Дарницького району. Пожежу вдалося швидко приборкати.

Інформація про потерпілих поки неповна і уточнюється, додав Попко.

Напад на Україну у ніч на 23 жовтня

Нагадаємо, у ніч на 23 жовтня 2024 року ворог атакував Україну за допомогою 81 ударного безпілотника типу "Shahed" та безпілотників невстановленого типу.

Нічна атака на Київську область

Також у повітряному просторі Київської області зафіксовано ворожі безпілотники. Протиповітряна оборона працює над їх знищенням. Місцевих жителів закликали дотримуватися інформаційної тиші та не розголошувати роботу українських захисників.

Читайте також