Син Абрамовича отримав громадянство Литви ще минулої осені: деталі

Сину російського мільярдера Романа Абрамовича, Аркадію, видали литовський паспорт у 2023 році. Таку інформацію підтвердила голова Департаменту міграції Евеліна Гудзінскайте.

Раніше ця інформація не була надана через захист особистих даних. Відзначається, що діти Абрамовича, Аркадій та Ганна, отримали литовське громадянство за походженням, оскільки бабуся та дідусь мільярдера були громадянами Литви.

За інформацією Департаменту міграції, Ганна отримала литовський паспорт у жовтні 2011 року, а оновила його в травні 2021 року. Аркадій отримав паспорт згідно з новим порядком, на документі є підпис міністра.

На той час Роман Абрамович вже перебував під санкціями. Було відомо, що до вторгнення Росії в Україну, Абрамович передав дітям контроль над своїми фондами. Цю інформацію опублікував The Guardian на початку 2023 року.

Раніше МВС Литви з'ясовувало, як діти Абрамовича отримали громадянство країни.

Також розсекретили угоду Абрамовича з фінансистами Путіна. Російський олігарх, який перебуває під санкціями Великої Британії та ЄС, заперечував фінансові зв'язки з російським президентом Володимиром Путіним. Але розсекречені документи з Кіпру стали новим свідченням угоди на $40 млн, укладеної у 2010 році.