Син Сирського підтримує РФ: росіяни запустили новий фейк

Російська пропаганда вигадала новий фейк стосовно головнокомандувача Валерія Сирського. За інформацією, поширеною росіянами, у генерала-полковника є "прийомний син в Австралії". Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій.

Відповідно до джерела, російська пропаганда поширює фейк про "прийомну дитину" глави Сирського з Австралії. Це робиться з метою маніпулювання родинними зв'язками генерала.

За даними джерела, російська пропаганда тиражує фейк про "прийомну дитину" генерала-полковника Сирського з Австралії. Таким чином росіяни намагаються маніпулювати родинними зв'язками генерала.

Семен Бойков, який вважає себе отаманом козачого товариства Австралії, зняв відео з російським генеральним консулом у Сіднеї. У відео з'явився прийомний син головнокомандувача Збройних сил України Олександра Сирського на ім'я "Іван". У фейковому відео "Іван" разом із Бойковим "привітав армію Росії з розгромом Збройних сил України в Авдіївці".

Іван Сирський, який став героєм російських відеороликів, не є сином головнокомандувача Збройних сил України. Він є сином колишньої дружини Олександра Сирського від її попереднього шлюбу. Івана Сирського не усиновлював, а з його матір'ю розлучився ще у 2009 році.

Зазначається, що колишня дружина Олександра Сирського виїхала разом з дітьми та новим чоловіком до Австралії ще 14 років тому. Генерал-полковник Сирський не підтримує жодних стосунків з її родиною.

Центр закликає не надавати уваги ворожій пропаганді і довіряти лише перевіреним джерелам інформації.

Нагадаємо, що Росія розпочала кампанію з дискредитації Сирського. Центр протидії дезінформації наголошує, що довіра до Збройних сил України має залишатися на найвищому рівні.

Також влада спростовує новий фейк про мобілізацію жінок. Наразі служба в Збройних силах України для жінок є тільки добровільною.

Читайте також: 

  • "Здав Авдіївку": росіяни запустили нову кампанію з дискредитації Сирського
  • Новий фейк росіян: Зеленський віддав частину України Путіну