Сирський доручив впровадити програму «Збереження життя військовослужбовців»

Джон Сирський обговорює програму захисту військових
Джон Сирський обговорює програму захисту військових

Збройні сили України запускають програму "Збереження життя військовослужбовців"

За дорученням генерал-полковника Олександра Сирського, Головнокомандувача Збройних Сил України, у ЗСУ завершена розробка та розпочато впровадження комплексної програми "Збереження життя військовослужбовців". Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

«Дякуємо волонтерам та громадським діячам, які долучилися до спільної роботи. Пропозиції й напрацювання, надані під час зустрічі з Головнокомандувачем ЗС України, враховані й уже частково реалізовуються», - зазначено в повідомленні Генштабу ЗСу.

Програма "Збереження життя військовослужбовців" - це універсальна система, що охоплює кожен підрозділ Збройних Сил, з основним пріоритетом - збереження життя наших воїнів.

Особлива увага буде приділена:

  • покращенню підготовки українських захисників;
  • підвищенню якості їх навчання;
  • покращенню медичної допомоги на всіх етапах;
  • забезпеченню відпочинку особового складу, що виконує бойові завдання та низку інших заходів.

Важливою складовою програми є дії командирів підрозділів, оскільки на них покладена максимальна відповідальність за збереження життя своїх підлеглих.

«Ми боремося за нашу землю, але життя українського солдата - найважливіше. Позицію можна відступити, але життя - ні» - запевнив Генштаб ЗСУ.

Робота над практичною реалізацією програми буде здійснюватись під особистим контролем Головнокомандувача ЗСУ.

«Ми постійно моніторимо й аналізуємо ситуацію. Зробимо все можливе, щоб життя військовослужбовців було найважливішим для командирів на всіх рівнях», - підсумував Генштаб ЗСУ.

Нагадаємо, раніше Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський наказав перевірити ситуацію в 59-й окремій мотопіхотній бригаді імені Якова Гандзюка, зокрема - з'ясувати обставини нещодавніх втрат серед особового складу.

Читайте також