Сирський натякав бійцям на Донбасі про прорив у Курській області (відео)

Бійці Донбасу зображені на фоні Курської області
Бійці Донбасу зображені на фоні Курської області

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський попереджав українських захисників про прорив у Курській області два тижні тому. Про це повідомив начальник служби зв'язків із громадськістю 110-ї ОМБр імені генерал-хорунжого Марка Безручка Іван Сєкач.

За словами Сєкача, Сирський приїжджав на Покровський напрямок два тижні тому і під час нагородження бійців сказав, щоб вони трималися далі, оскільки скоро розпочнеться наступ. Бійці не зрозуміли точно, про що він говорить та відносились до цього скептично.

«Ми такі, що? Який наступ, ми тут ледве тримаємося, який наступ... Бачите, як вони хитро зробили. Дуже розумно зробили і правильно – з противником так треба чинити, треба робити несподівані кроки. Це дуже вдарило по престижу Росії, по її збройних силах – дуже багато полонених. Це підняло бойовий дух у нас, з'явилася впевненість, що є порох у порохівницях і ми ще москалям покажемо, як треба воювати», – розповів Іван Сєкач.

За словами Івана Сєкача, бійці неправильно зрозуміли головнокомандувача і вважали, що їм доведеться йти в наступ на Покровському напрямку. Зараз стало відомо, що Сирський мав на увазі прорив у Курській області.

Нагадаємо, 12 серпня Олександр Сирський підтвердив операцію ЗСУ в Курській області та заявив, що Україна контролює в Росії територію площею в 1000 кв. км. Президент України Володимир Зеленський доручив СБУ, МВС та іншим чиновникам підготувати гуманітарний план для проведення операції на території Курської області.

Читайте також

NYT порівняла "мирні плани" Венса та Путіна
сьогодні, 02:30 157 переглянули
Венс і Путін на фото