Сирський назвав місто, яке Кремль хоче захопити до 9 травня

За інформацією від глави ЗСУ Олександра Сирського, російське військове керівництво наказало своїм загарбникам захопити Часів Яр до 9 травня, інформує Українська правда.

З метою створення умов для подальшого наступу до Краматорської агломерації, російські війська зосереджуються на захопленні Часів Яр та прориві на захід від Бахмута до каналу Сіверський Донець - Донбас. Про це повідомив голова ЗСУ.

Використовуючи чисельну перевагу та різноманітні мотиваційні чинники, у тому числі і розстріли, окремі групи піхоти противника вийшли до мікрорайону "Новий", але були знищені ударами FPV-камікадзе та вогнем артилерії.

Сирський зазначив, що реалізації планів росіян заважає героїчна оборона бригад, які щоденно стримують атаки ворога. Однак загроза все ще залишається актуальною, оскільки російське керівництво встановило термін до 9 травня для захоплення Часів Яр.

Зазначено, що на напрямку, на якому працював генерал, були зроблені заходи для посилення бригад боєприпасами, дронами та засобами РЕБ.

Головний висновок з дводенної роботи на фронті — необхідність підвищення якості підготовки, у тому числі морально-психологічної складової, нарощування чисельності безпілотних систем різного призначення та проведення асиметричних дій з метою зниження бойового потенціалу противника.

Сирський попередньо повідомив про загострення обстановки на східному фронті в Україні після президентських виборів у Росії. Нагадаємо, що триває 781-й день повномасштабної війни. У минулу добу відбулося 76 бойових зіткнень, найбільше атакували на Бахмутському напрямку.