Сирський: Обстановка на Сході суттєво загострилася

На сході України загострилася обстановка

За головнокомандувачем ЗСУ Олександром Сирським, ситуація на східному фронті в Україні стала набагато складнішою. Причиною цьому є збільшений наступ противника після президентських виборів у РФ.

Силовики повідомляють про активні атаки противника на наші позиції на декількох напрямках. Ворожі групи активно штурмують позиції ЗСУ підтримуючи себе бронетехнікою. Велика увага зосереджена на Лиманському, Бахмутському та Покровському напрямках.

За словами Сирського, причиною такого активного наступу противника є хороша погода, яка сприяє руху його техніки на відкритих майданчиках. Незважаючи на значні втрати, противник продовжує нарощувати свої сили та здобуває тактичні перемоги.

Тому моя робота зараз спрямована на стабілізацію ситуації, підвищення ефективності дій наших військ та завдання найбільших втрат противнику

На засіданні було прийнято рішення про посилення оборони на найбільш проблемних ділянках шляхом впровадження засобів РЕБ та ППО, а також надання додаткових резервів сил та засобів. Зазначено також необхідність використовувати високотехнологічну зброю, що надасть перевагу під час перемагання ворога.

Необхідно підвищувати якість підготовки військовослужбовців, щоб вони могли ефективно користуватися бойовою технікою та озброєнням західного типу

Окрім цього, було зазначено, що командування Сухопутних військ повернулося з району бойових дій і тепер має на собі відповідальність за підготовку військових підрозділів.

Головнокомандувач також нагородив званнями та подарунками найкращих воїнів.

Ворог намагається просунутися на кількох напрямках

За інформацією аналітиків, окупанти прагнуть продовжити наступання на декілька напрямків. Хоча вчорашні бої під Часовим Яром були позиційними, зміни в лінії фронту не відбулося.

Загалом, триває вже 780-й день російсько-української війни, і лише за останню добу відбулося 97 бойових зіткнень.