Сирський отримав заступників: що про них відомо

У суботу, 10 лютого, стало відомо, що Олександр Сирський призначив двох заступників головнокомандувача Збройних сил України. Вони стали Вадим Сухаревський і Андрій Лебеденко. Про це заявив президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні. Кожен з заступників відповідатиме за свою галузь: Сухаревський буде відповідати за Сили безпілотних систем, а Лебеденко буде працювати над технологічним компонентом армії.

Вадим Сухаревський

39-річному Сухаревському призначили нову посаду 10 лютого. До цього він очолив Сили безпілотних систем. Це новий вид військ, створений за указом президента.

Сухаревський брав участь у війні з Росією з 2014 року й прийняв перший бій біля Семенівки на Донеччині 13 травня. Тоді він був старшим лейтенантом під позивним "Борсук".

Сухаревський наказав стріляти в бойовиків на ураження й обстріляв зі свого БТР терориста Ігоря Стрєлкова-Гіркіна. Наприкінці літа "Борсук" отримав поранення.

З 2016 року він служив на Маріупольському напрямку як частина 36-ї бригади морської піхоти.

В червні 2020 року він отримав звання підполковника і незабаром став полковником. У цьому званні він отримав нагороду Героя України (2022).

Андрій Лебеденко

Про полковника Андрія Лебеденка немає багато відомостей у публічному доступі. Його ім'я згадується у списку осіб, відзначених Орденом Данила Галицького. Лебеденко отримав цю нагороду у 2022 році.

Раніше Зеленський анонсував нові кадрові зміни у ЗСУ.

Ми повідомляли, що президент Володимир Зеленський призначив новим керівником Генштабу ЗСУ генерал-майора Анатолія Баргилевича.

У четвер, 8 лютого, президент України Володимир Зеленський звільнив головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. На його місце був призначений Олександр Сирський.

Читайте також:

  • Улюблений генерал Зеленського. Тепер офіційно
  • Молода команда Сирського. Досьє