Сирський пояснив, чому Харків стане для росіян фатальним містом

Україна відповідає на будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, зокрема про загрозу наступу на Харків, заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. Він зауважив, що ЗСУ вживають всіх заходів для адекватного реагування на таку ймовірність, зокрема проводять роботи з фортифікації територій та позицій, встановлюють системи загороджень та планують застосування військ. Сирський також наголосив, що ЗСУ вже мають досвід бойових дій у Харківській області. Він зазначив, що під час минулих бойових дій війська вдалося прорахувати противника та звільнити значну частину Харківщини, що спричинило масштабний обвал російського фронту. Головнокомандувач попередив, що якщо росіяни рухатимуться знову в Харків, то це буде фатальним для них.

Згідно з інформацією глави Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, на Куп'янсько-Лиманському напрямку зафіксована концентрація ворожих військ, включаючи 40 тис. бойовиків. Він також зазначив, що ця концентрація триває понад 10 місяців і включає логістику, сили забезпечення та шпиталі.

В останні часи в мережі з'явилося багато інформаційних вкидів про підготовку Росією 300 тис. солдатів для нападу на Харків. Російські чиновники, які не називають своїх імен, стверджують, що Володимир Путін хоче окупувати Харків і припинити конфлікт.