Сирський пояснив, чому РФ намагається захопити населені пункти біля Часового Яру

Сирський пояснив про намагання РФ збирати населені пункти біля Часового Яру
Сирський пояснив про намагання РФ збирати населені пункти біля Часового Яру

Противник продовжує активні наступальні дії по всьому фронту. Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що основні зусилля ворога зосереджені на Покровському та Курахівському напрямках. Він також зазначив, що на Східному напрямку були зібрані найбільші сили ворога загалом із восьми ударних бригад.

Сирський підкреслив, що українські воїни мужньо стримують рух ворога вперед у районах Часового Яру, Кліщіївки та Калинівки. Ворог намагається захопити ці населені пункти, щоб розширити своє просування в напрямку Краматорська та Словʼянська.

Жорсткі бої на цих напрямках тривають вже декілька місяців і наші воїни мужньо стримують рух ворога вперед. Продовжуються бої в районах Часового Яру, Кліщіївки, Калинівки. Противник намагається захопити ці населені пункти для розширення географії свого просування в напрямку Краматорська та Словʼянська

Також, Сирський зазначив, що ворог не вдалося штурмувати Білогорівку, яка стала прикладом стійкості українських військових на Луганщині. Ворог рветься до Сіверська з двох напрямків, але залишається назад кожного разу, поки залишає трупи своїх солдатів.

На Харківському напрямку ворог намагається просунутися в глибину бойових порядків українських військ, але безуспішно. У Вовчанську ворог загруз, хоча залучив значні сили та засоби з інших напрямків. На Запорізькому напрямку ворог здійснює наступальні дії в районах Старомайорського та Роботина, але також без результату. У районі Кринки тривають бої за утримання плацдарму і контроль над островами, без суттєвих змін у стані та положенні сторін.

У цих умовах для нас дуже важливе утримання рубежів та позицій, не допущення прориву оборони, максимальне знищення живої сили та техніки ворога

12 червня РФ атакувала Київщину ракетами та бпла. У результаті сталася пожежа на промисловому обʼєкті, пошкодився приватний будинок, АЗС та гараж. Також в іншому районі Київщини загорілося складське приміщення.

Читайте також