Сирський відправить перевірку до 59-ї бригади на тлі скандалу з комбригом

Перевірка відправлена до 59-ї бригади
Перевірка відправлена до 59-ї бригади

Головокомандувач ЗСУ перевірить 59-ту окрему мотопіхотну бригаду імені Якова Гандзюка

Главнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський прийняв рішення перевірити ситуацію в 59-й окремій мотопіхотній бригаді імені Якова Гандзюка та з'ясувати обставини нещодавніх втрат серед особового складу. З цією метою робоча група під керівництвом начальника Військової служби правопорядку ЗСУ Віталія Левченка буде відправлена в зону відповідальності бригади, повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

"З метою перевірки ситуації в 59-й окремій мотопіхотній бригаді імені Якова Гандзюка та з'ясування обставин нещодавніх втрат серед особового складу, головнокомандувачем Збройних сил України прийнято рішення щодо виїзду в зону відповідальності з'єднання комплексної робочої групи на чолі з начальником Військової служби правопорядку ЗСУ", - зазначено в повідомленні.

Раніше Катерина Поліщук, захисниця "Азовсталі" зі псевдонімом "Пташка", звернулася до президента України Володимира Зеленського з вимогою провести службове розслідування щодо дій командира 59-ї окремої мотопіхотної бригади Богдана Шевчука. Вона зазначила, що протягом понад року вона була у зоні ведення бойових дій разом з цією бригадою. Пташка наголосила, що призначення Шевчука на посаду командира бригади було зумовлено посадовими рішеннями та "родинними зв'язками" вищого військового керівництва.

В своєму зверненні вона також просила провести службову перевірку щодо фактів злочинних наказів, недбалості, нехтування життям і здоров'ям особового складу, а також усунути "незгодних" командирів та припинити приниження особового складу бригади. Пташка відзначила, що через ставлення Шевчука, вона змушена була припинити співпрацю з бригадою, але не всі мають таку можливість через злочинні накази, спрямовані на здобування кар'єрних зірочок.

"Прошу вжити заходів та усунути від прийняття важливих військових рішень людей, які не зацікавлені у збереженні особового складу, виконанні завдань та перемозі. Військова честь та честь офіцера - не пусті слова. Принаймні такими вони не повинні бути", - наголосила вона.

Читайте також