Сирський відвідав найгарячіші ділянки Східного фронту

Сирський на фронті
Сирський на фронті

Головнокомандувач ЗСУ О.Сирський відвідав гарячі ділянки Східного фронту

Олександр Сирський, Головнокомандувач Збройних Сил України, відвідав найнапруженіші напрямки Східного фронту, повідомляє Генеральний штаб ЗСУ. Він відвідав Вугледарський, Курахівський та Покровський напрямки.

Головна мета візиту – ураження противника

Основною метою візиту було забезпечення ефективного ураження ворожих вогневих засобів, озброєння та живої сили, зазначається в повідомленні.

Напружена ситуація на фронті

За останні добу ситуація на фронті залишається напруженою, інформується. Противник здійснив 66 атак за день і продовжує намагання просунутися вглиб території України. Найбільші активність спостерігається на Покровському напрямку, де відбулося третина всіх атак.

Населені пункти на прикордонній території Сумщини потрапили під авіаудари, а також були обстріляні населені пункти Чернігівської, Сумської та Харківської областей.

Зіткнення на різних напрямках

Ворог атакував позиції українських військ на Харківському напрямку біля Тихого. На Куп'янському напрямку було відбито чотири атаки. Лиманський напрямок зазнав восьми ворожих атак, чотири з них тривають.

Найбільше зіткнень було на Покровському напрямку – 24 спроби прориву українських позицій. Більшість боїв відбулися біля Селідового і Миколаївки. Українські захисники відбили 20 атак, решта тривають.

На Курахівському та Времівському напрямках також відбуваються жорсткі бої. Ворог застосовує штурмову авіацію на Оріхівському напрямку. На Придніпровському напрямку відбулася одна невдала спроба штурму українських позицій.

Читайте також