Сирський заявив, що ЗСУ повернеться в Дебальцеве і Авдіївку

Українські військові повернуться у захоплені ворогом міста та визволять окуповані території

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що українські військові обов'язково повернуться у міста, які були захоплені ворогом, та визволять окуповані території. Він зробив це заяву під час церемонії пам'яті загиблих українських захисників у Дебальцево в лютому 2015 року.

«Разом з міністром оборони Рустемом Умєровим та начальником Генерального штабу Збройних сил генерал-майором Анатолієм Баргилевичем вшанував своїх загиблих побратимів і посестер, з якими взимку 2015 року разом воював в районі Дебальцево. На Аскольдовій могилі у Києві є пам’ятник, зведений в пам’ять нашої боротьби на Дебальцевському напрямку», – зазначив Сирський.

Сирський також зазначив, що бої за Дебальцеве для нього є частиною особистого життя, а не просто терміном з історії війни за Незалежність. У зиму 2015 року він був одним з командирів сил Антитерористичної операції та координував вихід українських підрозділів з Дебальцевого.

«Я знаю точно, ми повернемося у Дебальцеве, ми повернемося у Вуглегірськ, Логвинове, Рідкодуб, врешті ми повернемося у нашу українську Авдіївку і Донецьк. Ми звільнимо усі наші рідні українські землі! Ми знаємо за що ми боремося! Ми переможемо! Слава Україні», –  підсумував Сирський.

Раніше головнокомандувач ЗСУ оголосив про вихід українських військ з Авдіївки Донецької області для уникнення оточення та збереження життя та здоров'я військовослужбовців.

Також повідомлялося, що при виході з Авдіївки були випадки потрапляння бійців в полон. За даними аналітиків DeepState, російські окупанти розстріляли шістьох полонених захисників на позиції Музей («Зеніт») в Авдіївці, які залишилися під час відходу українських військ. 

Читайте також:

  • Військовий пояснив, чому ЗСУ вийшли з Авдіївки
  • Зеленський оцінив втрати ЗСУ в Авдіївці
  • Третя штурмова показала наслідки боїв за Авдіївку (відео)
  • Авдіївка в окупації. Путін вдарив вітальну телеграму