Сирському доведеться нелегко: CNN назвав труднощі, з якими зіткнеться новий головком

Президент України Володимир Зеленський звільнив Валерія Залужного з поста головнокомандувача Збройних сил України і призначив Олександра Сирського на цю посаду. Згідно з інформацією CNN, Сирському доведеться стикнутися з проблемами, які залишилися після попередника.

За словами Меттью Шмідта з Університету Нью-Хейвена, Сирський вважається консенсусним вибором. Він не приноситиме радикальних змін, але ближче до Зеленського у своїх поглядах.

«Деякі кажуть, що він занадто радянський, тобто не винахідливий, але здібний, деякі кажуть, що він не дуже добре сприймає незручні істини – те, що робив Залужний, – а деякі кажуть, що він кращий з найгірших генералів», - зазначає Меттью Шмідт.

Головним завданням Сирського буде стабілізація фронту. Він також має вирішити питання поповнення рядів армії, прискорення надходження боєприпасів та управління ситуацією на передовій. Іншими пріоритетами є нанесення ударів по російській інфраструктурі, використання літаків F-16 та розробка безпілотних систем.

Недостача боєприпасів на фронті

Українським підрозділам не вистачає боєприпасів, особливо артилерійських снарядів. Американська допомога та європейське виробництво боєприпасів є найважливішим пріоритетом для України.

Недостача особового складу

Російські війська значно перевищують чисельність українських. Україна потребує нової мобілізації, але також має проблеми з фінансуванням великої армії.

Безпілотні системи

Україна повинна змінити технологію бойових дій, зосереджуючись на розвитку безпілотників та інших безпілотних систем. Російські війська також активно навчаються та використовують безпілотні системи.

Складно замінити Залужного

Залужний був харизматичним і популярним військовим лідером. У Сирського є свої досягнення, але він також отримував критику. Українське керівництво має продемонструвати єдність після змін у військовому керівництві.

Президент Зеленський також призначив Анатолія Баргилевича новим керівником Генштабу ЗСУ.