Ситуація є критичною. Білий дім заявив, що Авдіївку можуть окупувати

Авдіївка може опинитися під контролем російських окупантів через відсутність артилерійських засобів в українських військах

Координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі під час брифінгу заявив, що Авдіївка може опинитися під російським контролем через недостатню кількість артилерійських снарядів в українських військах. Він закликав Конгрес США схвалити нову допомогу для України.

За словами Кірбі, ситуація на сході України, зокрема близько Авдіївки, є дуже напруженою та інтенсивною. Росія продовжує атаки на українські позиції щодня, що може призвести до захоплення Авдіївки.

«На жаль, українці повідомляють, що ситуація є критичною. Росіяни продовжують тиснути на українські позиції щодня. Авдіївка може опинитися під російським контролем. Значною мірою це відбувається тому, що в українських військах закінчуються артилерійські снаряди», - підкреслив Кірбі.

Кірбі нагадав, що через те, що Конгрес США ще не схвалив нове фінансування допомоги Україні у розмірі 60 млрд доларів, США не можуть передати артилерійські снаряди для українських захисників для відбиття російських атак.

«Російські війська наближаються до українських укріплень в Авдіївці і розпочинають прорив української оборони. Ціна бездіяльності Конгресу величезна», - додав Кірбі.

Силам України доводиться прикладати зусилля для зупинки просування російських окупантів біля Авдіївки та під Бахмутом. Для підсилення українських військ у районі Авдіївки була терміново передислокована Третя окрема штурмова бригада.

Законодавці обох палат Конгресу США обговорюють питання про схвалення допомоги для України в Палаті представників. Спікер Майк Джонсон відмовився ставити на голосування схвалений в Сенаті пакет допомоги.

Варто зазначити, що Сенат США проголосував за остаточне затвердження пакету допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню. Рішення залишається за Палатою представників. Наразі будь-яка допомога для України затверджена не була.

Згідно з обіцянкою спікера Палати представників США Майка Джонсона, пакет допомоги Україні буде ухвалений без заходів для вирішення міграційної кризи під керівництвом Республіканської партії в палаті.