Ситуація важка, але не критична: Буданов розповів, що відбувається на фронті

Ситуація на фронті є важкою, але не критичною - керівник розвідки Міноборони

Наразі ситуація на фронті є важкою, але не критичною, заявив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов у інтерв'ю французькому виданню Liberation. Він зазначив, що бракує снарядів, але це має об'єктивні причини. За два роки війни високої інтенсивності та загалом десять років конфлікту, обсяги, які надаються партнерами, недостатні для задоволення потреб України.

За словами Буданова, військовим найбільше не вистачає артилерійських боєприпасів загалом, артилерійських систем калібру 155 мм та снарядів для них, снарядів для контрбатарейної боротьби на великі відстані та систем для ракетних ударів на великі відстані.

Буданов також зауважив, що війна не стоїть на порозі застосування зброї масового знищення, хоча інші види зброї, включаючи підводні човни та стратегічну авіацію, вже використовуються.

За даними українських та російських джерел, підрозділи ЗСУ поступово виходять з Авдіївки після того, як росіяни перерізали головний шлях постачання міста та деякі українські воїни опинилися в оточенні. Раніше повідомлялося про тактичний розворот російських окупаційних військ через Авдіївку, що може змусити Сили оборони покинути свої позиції в населеному пункті.

Читайте також:

  • ЗСУ виходять із Авдіївки? Третя штурмова повідомила про ситуацію
  • Пекло в Авдіївці. Усе, що наразі відомо та що говорять захисники