Скандал із телемарафоном: в етері з'явилась карта із «російським» Кримом

Інформаційний марафон "Єдині новини #UAразом" викликав скандал через показ мапи з Кримом, позначеним як територія Росії

Цілодобовий інформаційний марафон "Єдині новини #UAразом" потрапив у черговий скандал. В етері була показана мапа, на якій Крим був позначений як територія Росії, що викликало обурення у користувачів соціальних мереж.

Відповідні скріншоти з сумнівною мапою швидко розлетілися по мережі. На них було видно, що Крим позначено російською територією.

Цю карту показали в ефірі о 16:07 у вівторок, 16 січня.

Договір на виробництво телепрограм для марафону "Єдині новини #UAразом" і контракт на 104,9 млн грн

Було повідомлено, що 2 січня Державне підприємство "Парламентський телеканал "Рада" уклало договір з київською компанією "Кінокіт" на виробництво телепрограм для цілодобового інформаційного марафону "Єдині новини #UAразом". Загальна вартість контракту становить 104,9 млн грн.

Згідно договору, "Кінокіт" повинен виробити 62 тис. хвилин контенту на замовлення "Ради". Зазначимо, що за час роботи на каналі "Рада" "Кінокіт" вже заробив 253 млн грн, створюючи програми для марафону.

Тісний зв'язок між "Кінокіт" і заступником керівника Офісу президента

Варто зазначити, що компанія "Кінокіт" має тісні зв'язки з заступником керівника Офісу президента Кирилом Тимошенком. Однак він заявив, що не має жодного стосунку до компанії "Кінокіт" і її участі в марафоні "Єдині новини #UAразом". Він назвав публікації про це "фейковою інформацією".

Реакція Тимошенка з'явилася після статті "Главкома" про покупку програм за сто мільйонів від компаній, пов'язаних з Тимошенком. Він відкинув всі обвинувачення та прокоментував їх як "потік фейкової інформації".

Читайте також:

  • Ваші думки про телемарафон:
  • У кого була виграшна лотерея на пів мільярда у марафоні "Єдині новини"
  • Канал "Говорить и показывает Киев": хто заробляє на російськомовному державному каналі FreeДом
  • Як фірма, пов'язана з заступником Єрмака, заробила 170 млн під час війни
  • Інформація про платіжні канали і піар на каналі "Рада"
  • Марафон "Єдині новини" у 2022 році