Скандал із «Укрзалізницею». Пасажирка заявила, що довелося їхати на підлозі до Відня

Пасажирка їде на підлозі до Відня
Пасажирка їде на підлозі до Відня

Пасажирам поїзда Чоп-Відень-Чоп довелося їхати на підлозі у коридорі через відсутність вагонів

У пасажирів, які придбали квитки на поїзд №146/143 Чоп-Відень-Чоп через сайт «Укрзалізниці», виникли проблеми через відсутність деяких вагонів. Згідно зі свідченнями однієї з пасажирок, вагон, зазначений у її квитку, виявився відсутнім, а на одне вільне місце претендували п'ятеро людей. Як результат, пасажири, які заплатили за проїзд 2 тис. гривень, були змушені їхати на підлозі у коридорі. Про це повідомив експерт із залізничного транспорту Олег Васильєв.

Зазначається, що це не перший випадок відсутності вагонів у поїзді Чоп-Відень-Чоп. Раніше пасажири також зазначали проблеми зі своїми вагонами і місцями, вказаними у квитках. Укрзалізниця розпочала цей маршрут 10 грудня 2023 року, представивши його як поїзд Відень-Чоп-Відень.

Укрзалізниця відповіла на проблему відсутності вагонів у поїздах

Згідно з поясненнями Укрзалізниці, поїзд №146/143 формується Угорською залізницею, і продаж квитків здійснюється відповідно до наданої ними схеми поїзда. Якщо будь-який вагон закритий з технічних причин, Укрзалізниця рекомендує пасажирам зайняти будь-яке вільне сидяче місце у поїзді і пізніше подати претензійну заяву на вокзалі або онлайн. За неотриману послугу компенсацію має виплатити перевізник MAV START, повідомив Олег Васильєв.

Експерт зауважує, що відповідно до укладених домовленостей, Укрзалізниця здійснює продаж квитків на поїзди іноземних перевізників. Українці недавно також скаржилися на проблеми з роботою мобільного застосунку та сайту Укрзалізниці.

Укрзалізниця оновлює правила перевезення тварин

Укрзалізниця планує оновити правила перевезення тварин і видалити заборону на "жорстку конструкцію" в описі переносок. Таким чином, буде дозволено перевозити сучасні рюкзаки для тварин, з головним правилом - наявність водонепроникного абсорбуючого дна.

Читайте також