Скандал із ветераном: відвідувач причетний до корупційних схем щодо водогону для Миколаєва

Скандал із ветераном: відвідувач причетний до корупційних схем щодо водогону для Миколаєва

Відвідувач ветеринарної клініки в Одесі причетний до корупційного скандалу

Одесит Вадим Шевеленко, який образив ветеринара-воїна ЗСУ, залишився причетним до скандалу щодо завищених цін на водогін для Миколаєва. Таку інформацію повідомили в дослідженні порталу "Наші гроші" із посиланням на Віктора Трегубова з "Демократичної Сокири".

Нагадаємо, що відвідувач ветеринарної клініки відверто образив Олексія Притулу, ветерана ЗСУ та лікаря-ветеринара. Інцидент стався через те, що ветеран був на протезах і не зміг відразу оглянути собаку. Відео з цим інцидентом спричинило бурхливі обговорення в мережі.

Пізніше виявилося, що образителем ветеринара був засновник компанії "Одесаспеценерго" Вадим Шевеленко. Про це сам ветеран заявив в Instagram.

Корупційний скандал з водогоном для Миколаєва

У 2023 році журналісти відкрили розслідування щодо відновлення водогону для Миколаєва, який був знищений російськими військовими. Згідно з розслідуванням, ціни на будівельні матеріали для водогону були завищені у 2-3 рази. Одним з підрядників у цій схемі був Вадим Шевеленко - директор і засновник компаній "Спец-буд-техніка" і "Рентал технікс".

Тоді компанія отримала значну суму на реконструкцію водогону, але раніше отримувала лише невеликі підряди. За результатами корупційних дій "Одесаспеценерго" отримала прибуток у розмірі 67 млн грн.

Відповідальність за образу ветерана

Після інциденту з образою ветерана, Вадима Шевеленка притягнули до відповідальності. Він визнав свою провину і препросив перед Олексієм Притулою.

Читайте також: