Скільки аеродромів використовують окупанти у Криму: роз’яснення Військово-морських сил

Аеродроми окупантів на півострові Крим
Аеродроми окупантів на півострові Крим

Російські війська все ще використовують кілька аеродромів в Криму, хоча їх ефективність знизилася. Про це повідомив речник Військово-морських сил України Дмитро Плетенчук.

За його словами, російська авіація зараз використовує щонайменше п'ять аеродромів на півострові, але деякі з них вже не працюють на повну потужність через втрати техніки. "Діяльність цих аеродромів майже зведена до мінімуму", - зазначив він.

Плетенчук також додав, що російські окупанти мали можливість використовувати більше аеродромів в Криму, але з якихось тактичних причин вони продовжують діяти саме з цих об'єктів і не переносять авіацію на материкову частину Росії.

"Вони не хочуть пересувати авіацію на материкову частину РФ з тактичних міркувань, тому продовжують використовувати ці аеродроми", - сказав він.

Напад на аеродром у Липецьку

9 липня місто Липецьк у Росії стало жертвою атаки безпілотників. На військовому аеродромі в районі Липецького області спалахнула масштабна пожежа через атаку безпілотника. За повідомленнями місцевих жителів, горять склади з боєприпасами. Офіційне підтвердження пожежі надійшло від головного управління МНС.

Також з'явилися супутникові знімки, на яких видно наслідки ударів по аеродрому у Липецьку.

Україна подала офіційний запит до США з проханням надати дозвіл на використання далекобійних ракет Ataсms для атак на російські військові аеродроми.

Читайте також