Скільки цивільних українців вбили росіяни за 2023 рік: цифри МВС

За підрахунками Українського Міністра Внутрішніх Справ, російські окупанти протягом 11 місяців 2023 року обстріляли населені пункти України майже 60 тисяч разів, що призвело до смерті двох тисяч українських громадян. Про це повідомив міністр під час зустрічі з послами країн G7.

За його словами, росіяни здійснили обстріли у 24 регіонах України, що призвело до постраждало 11 тисяч людей та смерті двох тисяч. Найчастіше обстрілювались Запорізька, Херсонська, Донецька, Харківська, Сумська і Чернігівська області.

Окрім того, Ігор Клименко повідомив, що українські правоохоронці задокументували понад 101 тисячу воєнних злочинів, вчинених російськими військовослужбовцями. Серед цих злочинів: обстріли, насильство щодо цивільного населення, депортації та незаконне позбавлення волі.

Директор Управління з координації гуманітарних питань Рамеш Раджасингам заявив, що від початку російського вторгнення в Україну загинули понад 9900 мирних українців. Він також наголосив, що ці цифри є застарілими і не враховують сучасну ситуацію зі збитками серед цивільного населення в Україні. За даними Управління Верховного комісара з прав людини, фактичні втрати серед цивільних є вищими, ніж оголошені раніше.