Скільки чоловіків призовного віку перебувають «у тіні»: інфографіка

11,1 млн українців підлягають мобілізації, але майже 950 тис. людей "у тіні"

Україна має близько 11,1 млн чоловіків, які теоретично підлягають мобілізації, але для держави вони існують лише як податкові номери. Ці громадяни офіційно не працевлаштовані, не сплачують податки та не служать в армії, повідомляє "Українська правда".

Серед цих людей є понад мільйон військовозобов'язаних, які служать у Силі оборони України. Близько 3 млн чоловіків знаходяться на окупованих територіях Криму, Луганської та Донецької областей. Ще майже мільйон українців перебувають за кордоном, а щонайменше 1,5 млн мають інвалідність.

Таким чином, реальній мобілізації підлягають приблизно 4,5 млн українців. З них близько 2,8 млн офіційно працевлаштовані чоловіки і майже 600 тис. активних підприємців. Щодо інших, які "у тіні", їх кількість становить майже 950 тис.

В Україні наразі проживає теоретично 11,1 млн чоловіків, які підлягають мобілізації, але близько 950 тисяч громадян перебувають "у тіні" - про них державі відомо лише податковий номер. Вони офіційно не працевлаштовані, не платять податки та не служать в армії. - заявив Ростислав Шурма, заступник глави Офісу президента України.

Шурма також повідомив, що на одного мобілізованого працюватимуть чотири-п'ять людей. Тому державі необхідно забронювати до 2 млн громадян, щоб мобілізувати 500 тис. осіб.

Наразі уряд готує законопроєкт, який передбачає бронювання осіб від мобілізації за допомогою щомісячного платежу. Голова економічного комітету Дмитро Наталуха підкреслив, що українські бізнесмени готові платити за своїх співробітників, які впливають на їхню економічну модель, але наразі не існує механізму для цього.

На відміну від законопроєкту, розробленого Дмитром Наталухою, альтернативна модель бронювання розробляється в Офісі президента. Вона передбачає бронювання працівників, які платять податки з розміром зарплати від 30-35 тис. грн на місяць. - зазначив Ростислав Шурма, заступник глави Офісу президента України.

Посилання на додаткову інформацію

Читайте також:

  • Бронювання за гроші. Несправедливість чи шанс для України?
  • Бронювання від мобілізації. Маємо велику проблему
  • Бронь від мобілізація для багатих. Чому це дуже погана ідея