Скільки грошей коштувала розробка застосунку «Резерв+»? Відповідь Міноборони

Скільки грошей коштувала розробка застосунку «Резерв+»? Відповідь Міноборони

За даними з інтерв'ю Forbes, розробка застосунку "Резерв+" коштувала близько $86 тис. Ці кошти були зібрані через донорські пожертвування благодійного фонду, що виявилося значно дешевшим варіантом.

Заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко пояснила, що вартість однієї години роботи розробників може сильно відрізнятися, і з ростом функціоналу застосунку вартість розвитку також може збільшитися.

Не можна сказати, що ми тут на чомусь зекономили. Вартість однієї години роботи розробника може сильно відрізнятися. Але застосунок потрібно буде розвивати, тож не виключено, що вартість із нарощуванням функціонала виросте. - розповіла Черногоренко.

Розробкою застосунку займалися кілька команд, оскільки великий обсяг роботи потрібно було зробити з синхронізації з реєстрами та підготовки системи "Оберіг" до високого навантаження. Допомогу у розробці надавали також інші міністерства, зокрема МВС.

Відразу після запуску "Резерв+" у застосунок авторизувалися принаймні 150 тис. користувачів. Міністерство оборони зазначило, що застосунок захищений від DDOS-атак і спроб зламати його, тому функція авторизації може не працювати одночасно для всіх користувачів.

Закон про мобілізацію, що набув чинності 18 травня, дозволяє військовозобов'язаним проходити військово-лікарську комісію після оновлення облікових даних. Повноцінна версія застосунку буде доступна на початку літа, включаючи електронний військовий квиток, який можна буде показувати правоохоронцям за вимогою.

Під час оновлення облікових даних через застосунок "Резерв+" деякі військовозобов'язані отримали повідомлення про свій статус "у розшуку". Міноборони надає можливість звертатися до технічної підтримки у таких ситуаціях.

Читайте також: