Скільки поранених військових повертаються у стрій після реабілітації? Відповідь Міноборони

Військові повертаються після реабілітації
Військові повертаються після реабілітації

Більш як 75% поранених захисників повертаються до служби після проходження реабілітації. Про це заявила Наталія Калмикова, заступниця міністра оборони України, під час міжнародного Конгресу з військової медицини та ментального здоров'я під назвою "Воїн: життя, здоров'я, боєздатність".

Калмикова підкреслила, що служба з реабілітації є дуже ефективною, оскільки понад 75% поранених повертаються в стрій. Це спостерігають не лише українські фахівці, а й партнери із Заходу, які ніколи не мали подібного досвіду. Реабілітація здійснюється з великим успіхом для поранених різного ступеня тяжкості", - заявила посадовиця.

За словами Калмикової, сьогодні в кожному закладі охорони здоров'я існують мультидисциплінарні команди, що забезпечують послуги реабілітації. Реабілітація починається одразу ж після початку лікування, а не відбувається потім. Цей підхід впроваджений як у цивільних, так і у військових закладах охорони здоров'я", - пояснила вона.

Також нагадуємо, що Міністерство оборони разом із Генеральним штабом Збройних Сил України планують встановити медичну інформаційну систему у всіх військових частинах до кінця року.

Нагадаємо, що уряд затвердив заходи з адаптації осіб, звільнених зі ворожого полону, зокрема щодо лікування та реабілітації.

За останні півроку було підготовлено близько 1500 бойових медиків, що значно менше за потребами країни.

Читайте також