Скільки Росії коштує війна в Україні: британська розвідка оприлюднила цифри

Скільки Росії витрачається на війну в Україні
Скільки Росії витрачається на війну в Україні

За даними розвідки міністерства оборони Британії, Росія втратила понад 610 тисяч своїх військових в Україні (вбитими та пораненими). Тактика російської армії, заснована на масових піхотних хвилях, вимагає постійного поповнення сил на передовій новими рекрутами.

В порівнянні з минулим роком, темпи набору російських військових у 2024 році знизилися. Як заявляли офіційні особи Росії наприкінці 2023 року, щодня набирається близько 1600 осіб. Але публічно оприлюднені цифри цього року свідчать про те, що цей показник склав близько 1000 осіб на день.

У зв'язку з цим російське міноборони збільшило бонуси за прийом на службу в серпні 2024 року, що є дедалі дорожчою стратегією набору військових. За даними британської розвідки, виплати військовослужбовцям складають близько 8% федеральних витрат у році до червня 2024 року.

Загалом під час бойових дій в Україні загинуло чи отримало поранення більше мільйона осіб із числа військовослужбовців. Під час війни в Україні загинуло близько 80 тисяч військових, поранення отримали більше 400 тисяч. З боку РФ поранень зазнали більше 400 тисяч, а загинуло близько 200 тисяч військових.

До цього, Володимир Путін збільшив штатну чисельність російської армії до 2 млн 389 тис. осіб, з яких 1,5 млн є військовослужбовцями.

Читайте також