Скільки українців за кордоном не цікавляться новинами про Україну: неочікувана цифра

Українці за кордоном: втрата інтересу до новин
Українці за кордоном: втрата інтересу до новин

Українські біженці не цікавляться ситуацією в Україні

За результатами опитування Київського міжнародного інституту соціології, третина українських біженців, які проживають у Німеччині, Польщі та Чехії, зовсім не цікавляться подіями та ситуацією в Україні.

За результатами опитування, 34% українців заявили, що не цікавляться інформацією про Україну, а 11% скористалися варіантом "важко відповісти". Це свідчить про те, що значна частина українських біженців втрачає зв'язок зі своєю батьківщиною.

Виконавчий директор КМІС Антон Грушецький зазначив, що держава та громадяни України мають активізувати комунікацію з українцями за кордоном, зберегти зв'язок та мотивувати повернутися до своєї країни.

Опитування показало, що 56% українців за кордоном цікавляться новинами про Україну. Частка тих, хто отримує інформацію з іноземних джерел, становить 14%, а 42% отримують новини і з українських, і з іноземних ресурсів.

Найпопулярніші джерела інформації

Згідно з результатами опитування фонду "Демініціативи" спільно з Центром Разумкова, найпопулярнішими джерелами інформації про події російсько-української війни для українців є Телеграм-канали (53%), міжособистісні контакти (42%) та YouTube (40%). 37% опитаних використовують телемарафон "Єдині новини" для отримання інформації про війну.

В той же час, опитування Інституту соціальної та політичної психології спільно з Асоціацією політичних психологів України показало, що понад половина українців (54%) розуміє, чому деякі люди ухиляються від мобілізації і не хочуть йти на війну. Тільки 17,2% не погоджуються з цим твердженням, а 29% утримуються від відповіді.

Читайте також