Скільки Україні потрібно грошей на ексгумацію жертв Волинської трагедії: заява Дробовича

Волинська трагедія: гроші на ексгумацію жертв
Волинська трагедія: гроші на ексгумацію жертв

Голова Українського інституту національної пам'яті звернувся до Кабінету міністрів з проханням виділити гроші на пошукові роботи

Голова Українського інституту національної пам'яті, Антон Дробович, звернувся до уряду України з проханням виділити щонайменше мільйон гривень на пошукові роботи в рамках ексгумації жертв Волинської трагедії. Про це він заявив у ході загальнонаціонального марафону.

«Я попросив уряд виділити окрему програму на пошукові роботи з сумою не менше мільйона гривень. Якщо польські громадяни звернуться до нас, ми намагатимемося їм допомогти», - сказав голова інституту.

Дробович додав, що протягом багатьох років Польща не змогла створити робочі групи або міжвідомчі комісії, тому польські громадяни відчайдушно звертаються до України з проханням про допомогу.

Зазначимо, що Український інститут національної пам'яті не отримував офіційних звернень від Польщі щодо ексгумації тіл жертв Волинської трагедії.

Раніше українська влада погодилася на початок пошуково-ексгумаційних робіт на могилах поляків, яких вбила УПА у 1945 році в містечку Пузники на Поділлі.

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що Україна не зможе вступити до Євросоюзу без вирішення питання про Волинську трагедію 1943 року, однак президент Польщі Анджей Дуда розкритикував цей вислів.

Також відомо, що міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський та президент України Володимир Зеленський активно обговорювали ексгумацію жертв Волинської трагедії, що майже призвело до конфлікту між ними.

Читайте також

Що подивитися у Вашингтоні за 1, 2 та 3 дні
сьогодні, 14:40 82 переглянули
Огляд достопримічательностей Вашингтона за 1-3 дні