Скільки військових ЗСУ потрапили в полон в Авдіївці: дані The New York Times

За даними The New York Times, під час відступу Збройних Сил України з Авдіївки, до тисячі солдатів ЗСУ могли потрапити в полон. Цю оцінку підтверджують оцінки самих військових і високопосадовців західних чиновників.

Існують різні думки щодо кількості українських військових, які потрапили в полон. Двоє солдатів, з якими говорила The New York Times, назвали цифри від 850 до тисячі людей. Західні чиновники підтверджують цю оцінку.

Втрата Авдіївки сама по собі не є великою стратегічною поразкою. Однак захоплення великої кількості полонених може змінити ситуацію. Моральний дух у військах падає після невдалих контрнаступів, і тому в Україні виникає проблема з набором нових солдатів.

Західні чиновники вважають, що виведення українських військ проводилося незграбно і занадто пізно, що призвело до такої великої кількості полонених. На позиціях панував хаос, що лише погіршувало ситуацію.

Крім цього, російські війська оточили Авдіївку майже з усіх боків. Під час відходу українських військ були проблеми зі зв'язком, через що солдати потрапляли в полон або залишалися пораненими і вбитими на полі бою.

Спікер угруповання ЗСУ "Таврія" Дмитро Ліховий заперечує полон сотень військовослужбовців. Він назвав це дезінформацією, проте визнав, що "певна кількість" солдатів зникла безвісти.

Олександр Сирський, головнокомандувач ЗСУ, повідомив, що українські війська виходять з Авдіївки, щоб уникнути оточення та зберегти життя та здоров'я військовослужбовців.

Також повідомлялося, що при виході з Авдіївки були випадки потрапляння бійців в полон. За даними аналітиків DeepState, російські окупанти розстріляли шістьох полонених захисників на позиції Музей ( "Зеніт") в Авдіївці, які залишилися під час відходу українських військ.

Читайте також:

  • Розстріл військових в Авдіївці: Україна звернулась до ООН і Червоного Хреста
  • Що буде після захоплення Авдіївки: Британська розвідка розкрила плани РФ
  • Втрата Авдіївки – причини і наслідки: як зміниться ситуація на східному фронті