Скільки заробляють керівники «Суспільного». Офіційні дані

Заробітна плата керівників «Суспільного» - офіційні дані
Заробітна плата керівників «Суспільного» - офіційні дані

Щорічне утримання "Суспільного мовлення" коштує 12,8 млн грн

За результатами дослідження "Главкома", щорічна сума, яку виділяє державний бюджет на утримання "Суспільного мовлення", становить 12,8 млн грн. Голова правління отримує від 260 до 310 тис. грн. доходу за місяць, а зарплата членів правління перевищує 200 тис. грн. Нещодавно виникли обговорення щодо зарплат у "Суспільного". За даними "Главкома", ці зарплати практично не змінювалися з довоєнних часів. Голова правління Микола Чернотицький отримав майже 3,5 млн грн доходу за 2022 і 2023 роки, а також 1,12 млн грн за січень-квітень 2024 року.

Зарплати членів правління, крім голови, також становлять трохи більше 200 тис. грн на місяць. Загальна сума, що виділяється на утримання правління, складає 12,8 млн грн.

За словами голови правління Миколи Чернотицького, бюджет передбачає кошти для "Суспільного мовлення" за програмою "Фінансова підтримка Національної суспільної телерадіокомпанії". Однак, окремих додаткових коштів від держави на виробництво інформаційних продуктів "Суспільного" не передбачено.

Голова наглядової ради НСТУ Світлана Остапа заявляє, що на "Суспільному" запроваджено грейдингову систему оплати праці, в якій посади оцінюються за різними факторами, такими як рівень відповідальності та умови роботи. Під час початку війни члени правління добровільно відмовилися від премій. Голова наглядової ради запевнила, що зарплати членів правління "Суспільного" набагато нижчі, ніж у топ-менеджерів комерційних медіагруп, хоча компанія має більше працівників та платформ.

Остапа також зазначила, що працівники "Суспільного" перебували в простої протягом кількох місяців під час вторгнення РФ, але більшість з них вже повернулася на роботу до кінця 2022 року.

Нагадаємо, "Суспільне" розпочинає власне мовлення на Першому каналі, в межах розширення створення контенту в контексті цілодобового інформаційного марафону "Єдині новини".

Читайте також