"Школа офлайн" та максимальний захист: що зміниться у новому навчальному році

Школа офлайн - нові правила у новому навчальному році
Школа офлайн - нові правила у новому навчальному році

Міністерство освіти і науки України випустило лист з інструкціями щодо організації навчального року 2024-2025.

Згідно з інформацією від "Хвилі", лист був опублікований на сайті Міністерства освіти.

Навчальний рік незабаром розпочнеться як для школярів, так і для випускників. За даними Міністерства освіти, пропонується провести перший урок на пам'ять про захисників України, які віддали своє життя за незалежність і територіальну цілісність нашої держави.

Вчителі можуть скористатися методичними матеріалами, розробленими Українським інститутом національної пам'яті, під час підготовки до першого уроку. Загальний доступ до цих матеріалів надано за посиланням.

Міністерство освіти і науки України повідомляє про прийняття рішення урядом від 13.08.2024 № 926, яке дозволяє створення захищених приміщень у навчальних закладах. Такі приміщення можуть бути обладнані у підвалах, цокольних поверхах, а іноді навіть на перших поверхах шкіл, якщо вони розташовані у безпечних районах.

Це тимчасовий захід, який не скасовує обов'язки керівників шкіл і місцевих органів освіти щодо створення повноцінних захисних споруд згідно з усіма законодавчими вимогами.

Міністерство освіти та науки України разом з місцевими органами влади докладає зусиль для забезпечення можливості очного навчання для якомога більшої кількості дітей у безпечних районах. В рамках ініціативи "Школа офлайн" Міністерство освіти розробило нові правила для комунальних навчальних закладів у воєнний час.

Основний пріоритет Міністерства освіти і науки та місцевих органів влади - забезпечити доступ до очної освіти для якомога більшої кількості дітей в безпечних районах. З цією метою Міністерство освіти розробило Порядок та умови здобуття середньої освіти в комунальних закладах загальної середньої освіти в умовах воєнного стану в Україні, який буде повністю впроваджено до початку 2025/2026 навчального року, і можуть бути застосовані цього року в регіонах, де їх впровадження можливе.

Міністерство освіти наголошує на необхідності індивідуального підходу до кожного учня для забезпечення його права на освіту в найкращих інтересах дитини.

Також нагадали, що у сучасних умовах постійної загрози для системи освіти, питання безпеки є ключовим для керівників усіх рівнів при виборі формату проведення уроків.

Повідомлялося, що програма для учнів 5-9 класів в Україні була змінена.

Читайте також