Школярам спростили навчання: почнуть оцінювати за новими правилами

Вчитель оцінює учня за зошитом
Вчитель оцінює учня за зошитом

Міністерство освіти запровадило спеціальну програму для українських школярів за кордоном

Міністерство освіти і науки України запровадило спеціальну програму навчання для українських школярів, які тимчасово проживають за кордоном. Програма допомагає школярам зберігати зв'язок із Україною, при цьому враховує їх нові життєві обставини.

За цією програмою діти вивчають лише ключові предмети, пов'язані з Україною: українську мову, літературу, історію, правознавство, географію та захист України. Оцінки з інших предметів зараховуються виходячи з успішності у зарубіжній школі.

"Ми пропонуємо в чомусь йти на компроміс. Ми довіряємо оцінкам, поставленим у польських, французьких та інших школах. Не потрібно зайвий раз тестувати дітей, щоб перевірити ці результати. Адже така недовіра може призвести до того, що дитина відмовиться від навчання у українській школі", - розповіла заступник міністра освіти та науки України.

Хоча Міністерство освіти розробило спеціальну програму, ситуація залишається непростою. За офіційними даними, понад 330 тисяч українських дітей зараз мешкають в інших країнах, а реальна кількість, ймовірно, перевищує цю цифру. На жаль, далеко не всі з цих дітей мають можливість продовжувати навчання в українських школах, попри створені для цього умови.

Читайте також