Скільки заробляє майстер бровіст на місяць вдома і в салоні

Сфера краси останніми роками не просто стрімко розвивається, а й дає змогу добре заробити. Саме питання, скільки заробляє бровіст, стає причиною, чому багато майстрів змінюють профіль і йдуть у бровістику.

Бровіст - це професіонал, який спеціалізується на створенні та поліпшенні форми брів. У якомусь сенсі, бровіст такий же творець краси, тільки в менших масштабах. Крім іншого, бровісти володіють навичками моделювання, фарбування та догляду за бровами, а також можуть надавати консультації клієнтам щодо поліпшення зовнішнього вигляду брів. Здавалося б така проста деталь, а вона значно може вплинути на весь образ.

Скільки заробляє бровіст на місяць і чому в цю професію взагалі варто йти? 

Почнемо з того, що скільки заробляє бровіст удома або скільки заробляє майстер бровіст у салоні, і є головною перевагою. Адже тільки від майстра залежить, скільки він зможе зрештою отримати на місяць або на день. 

скільки отримує бровіст

Крім того, скільки отримує бровіст, є й інші переваги такої професії:

  1. Простір для творчості. Майстри бровісти можуть реалізувати творчий бік, створюючи унікальні та стильні форми брів. Також вони буквально можуть стати законодавцями моди. 

  2. Затребуваність такої професії. Сучасні тенденції в моді не обходяться без доглянутих брів, що робить послуги бровіста затребуваними буквально в будь-якій країні і за будь-яких обставин. 

  3. Багато бровістів працюють вдома, що дає можливість облаштовувати робочий простір і створювати свій унікальний і зручний графік роботи. Заробітки вдома також можуть бути досить великі. 

  4. Вибір клієнтів. Робота на себе дає змогу не просто працювати в задоволення, а й повністю абстрагуватися від усіх неприємних і незручних клієнтів.  

  5. Навчання та розвиток. Сфера краси постійно змінюється, і бровісти можуть навчатися новим технікам, що сприяє їхньому професійному зростанню. Такий процес дуже захопливий. 

Загалом у таку сферу "йдуть" люди, які мають свій естетичний погляд. Саме можливість бачити результати своєї роботи і створювати щось нове, і стає однією з головних мотивацій для багатьох майстрів.  

Така професія має і свої особливості. Від майстра потрібне навчання і практика, що вимагає і витрат часу, і грошей, і сил.

Скільки можна заробити на бровістиці? 

Є кілька чинників, які впливають на те, скільки отримує майстер вдома або в салоні. 

Перше, що дійсно важливо, країна і місто, де працює бровіст. Чим більше місто, тим більше і можливостей поповнити базу клієнтів. 

Важливим фактором, який впливає на заробіток бровіста, є досвід. Чим він більший, тим відповідно і вища кваліфікація майстра. 

скільки заробляє бровіст

Сторінка в соціальній мережі з прикладами робіт, як і репутація (сарафанне радіо) для заробітку майстра не менш важливі. 

Робота на дому 

Робота на себе за заробітком значно відрізняється від роботи в салоні. Цей фактор важливий незалежно від країни, в якій живе і працює майстер. 

Робота вдома має низку переваг, як-от вільний графік і зручне місце. Разом з цим багато клієнтів просто не хочуть йти додому, і вибирають замість цього салон. Це також впливає на рівень заробітку. 

Загалом на дому заробіток може починатися від кількох сотень до кількох тисяч на місяць, залежно від клієнтської бази і міста. 

Робота в салоні 

Працюючи в салоні, майстер несе меншу відповідальність, але й зарплата може бути нижчою. При цьому йому не потрібно переживати за залучення клієнтів, цим займається адміністрація салону.

У середньому майстри бровісти в салонах можуть заробляти від 10 тис. на місяць, знову ж таки залежно від різних чинників. Не всі салони надають хороші умови праці, що також потрібно враховувати.

Скільки заробляють бровісти в різних країнах світу? 

Зарплата бровіста може суттєво різнитися залежно від багатьох чинників, як-от країна, місто і навіть район, досвід, спеціалізація та клієнтська база. Утім, у різних країнах є й різні можливості:

  1. Зарплати бровістів у США можуть починатися від 20,000 доларів і до 60,000 на рік. Звісно, у великих містах із високим рівнем життя заробітна плата майстра може бути вищою.

  2. У Канаді заробітна плата бровіста може становити від 25,000 до 50,000 канадських доларів на рік.

  3. У Великій Британії заробітна плата бровіста може варіюватися від 18,000 до 40,000 фунтів на рік. 

  4. Зарплати бровіста в Німеччині можуть починатися від 20,000 до 40,000 євро на рік. 

  5. В Австралії бровісти можуть заробляти від 35,000 до 70,000 євро на рік.

Для порівняння, в Індії, де рівень життя значно нижчий, зарплати бровістів можуть починатися від 2,00,000,000 рупій на рік, що дуже мало.