"Шлях додому": яку допомогу можуть отримати українці за кордоном

Шлях додому: допомога українцям за кордоном
Шлях додому: допомога українцям за кордоном

Українців, які зараз перебувають за кордоном і планують повернутися додому, нагадують про проект "Шлях додому".

Про це повідомляє Yavp.pl.

У зв'язку з поточною ситуацією багато українців тимчасово залишаються за кордоном. Для тих, хто планує повернутися до України, діє проект "Шлях додому".

"Шлях додому" – це міжнародний проект, що об'єднує основну інформацію, ресурси та послуги для підтримки українців, які повертаються", - нагадують українцям.

Цей проект надає необхідну інформацію, ресурси, послуги та підтримку на кожному етапі: перед поверненням, під час подорожі додому і під час процесу реінтеграції в Україні.

Українці у Польщі / Фото: unsplash.com

Вся необхідна інформація та форма-запит "Шлях додому" доступні на платформі United for Ukraine, а далі на платформі My Syla, через програму Дія.

Проект надає допомогу за такими напрямками:

  • поради перед поверненням,
  • юридична підтримка за кордоном,
  • юридична підтримка в Україні,
  • працевлаштування,
  • освітні можливості,
  • інформація про гуманітарну та фінансову допомогу,
  • психологічна підтримка.

Щоб отримати необхідну інформацію, відвідайте платформу United for Ukraine www.ufuplatform.com, заповніть форму "Шлях додому". Команда менеджерів цифрового зв'язку UFU підтримає вас протягом усього процесу.

Якщо виникають будь-які додаткові питання, завжди можна звернутися за допомогою, щоб процес повернення був зрозумілим і ви почувалися більш підготовленими і впевненими.

Проект "Шлях додому" реалізується Міжнародною неурядовою організацією United for Ukraine (UFU) у співпраці з ГО MySyla та отримує підтримку Міністерства економіки України, Державної служби зайнятості України і надійних партнерів: DRC, EduHub, Lobby X, Krisenchat Ukraine, PORUCH.

Нагадаємо, Польща ввела нові вимоги до документів для в'їзду дітей-українців.

Читайте також