Словаччина надасть Україні зимової допомоги на понад 200 тис. євро

Словаччина надає гуманітарну допомогу Україні

Словацька Республіка прийняла рішення передати Україні гуманітарну допомогу для переживання зими. Загальна сума допомоги становить 203 492 євро. Про це повідомило Міністерство внутрішніх справ Словаччини.

«На підставі прохання України про гуманітарну допомогу, а також заклику Європейської комісії до держав-членів проявити солідарність із цивільним населенням, яке постраждало від воєнного конфлікту, Словацька Республіка надасть Україні гуманітарну допомогу на загальну суму 203 492 євро», - йдеться в повідомленні.

Вага гуманітарної допомоги становитиме 21 тонну і включатиме електрогенератори, обігрівачі, одяг і набори першої допомоги із запасів Штабу екуменічної душпастирської служби у Збройних силах Словаччини та Збройних сил Словаччини.

Також будуть передані продукти харчування, бутильована вода та одяг із запасів Міністерства внутрішніх справ Словаччини.

Отримувачами допомоги стануть Міністерство охорони здоров'я України, Міністерство внутрішніх справ України, обласне підприємство «Донецьктеплокомуненерго» та міська рада міста Покровськ Донецької області.

Президентка Словаччини відреагувала на масовий обстріл України та наголосила, що для запобігання російської агресії необхідно надати Україні засоби для самооборони.

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що військовим шляхом завершити розпочату війну РФ в Україні неможливо.