Словаччина стала центром прийому українських біженців

Словаччина – одна з країн Євросоюзу, де через агресію Росії проти України приймають біженців.

Центральний залізничний вокзал Братислави, столиці Словаччини, є чимось подібним до пункту зустрічі українських біженців. Деякі з них прямують звідти далі до Європи.

За даними МВС Словаччини, серед біженців, які в'їхали в країну, понад 104 000 осіб або 2/5 становили діти.

Відповідно до законів про надзвичайний стан Словаччини, біженці можуть повторно в'їжджати до країни без будь-яких документів, якщо вони їдуть до інших країн ЄС з України.

Знайти роботу за кордоном допоможуть на сайті layboard.com

Згідно з даними українського МЗС, в'їзд до Словаччини з моменту військової агресії Росії дозволений всім без винятку громадянам України та іноземцям, які мають дозвіл на проживання в Україні.

В'їзд можливий також для осіб, які не мають чинного проїзного документа (біометричного паспорта). Якщо громадяни України приїжджають із малолітніми дітьми, рекомендується мати при собі свідоцтво про народження дитини.

Особам без дійсного паспорта бажано мати при собі інші документи (посвідчення особи, права водія, посвідка на проживання в Україні, свідоцтва про народження дітей).

У разі перетину кордону дитини без супроводу компетентний орган у співпраці з поліцією координує розміщення дитини у спеціальному дитячому закладі.