Смерть українця у витверезнику Вроцлава: суд покарав винних

Смерть українця у витверезнику Вроцлава: суд покарав винних

За вироком Воєводського суду Вроцлава, семеро осіб були засуджені у справі про вбивство українця Дмитра Никифоренка у витверезнику. За словами РАР, вони отримали терміни ув'язнення від 1,5 до 5 років. Серед засуджених були колишні поліцейські, лікар і працівники центру допомоги особам у стані алкогольного сп'яніння. Ще двох підозрюваних було виправдано.

Згідно з Польським агентством преси, найсуворіші вироки отримали два колишніх поліцейських, які були засуджені на п'ять років позбавлення волі. Лікар отримав три роки ув'язнення, а решта осіб - від 1,5 до 4 років.

Суд встановив, що поліцейські та працівники центру допомоги причинили смерть Дмитра Никифоренка, побивши його і притиснувши до землі. Лікарка центру також була винна у тому, що не втрутилася при застосуванні таких силових дій. Двох співробітників витверезника було виправдано.

Інцидент стався 30 липня 2021 року, коли Дмитро Никифоренко їхав у міському автобусі після вечірки з друзями. Водій висадив його на зупинці і викликав медиків і поліцію. Потім Дмитра доставили у витверезник, де його побили, що призвело до його смерті.

Читайте також: