Шмигаль розповів, коли покращиться ситуація в енергетиці

Виталий Шмигаль розповідає про покращення енергетики
Виталий Шмигаль розповідає про покращення енергетики

Покращення ситуації в енергетиці України

З 20-х чисел липня в Україні очікується позитивна динаміка в енергетичній сфері. Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. Децентралізація енергетики продовжується, а уряд постійно вдосконалює програми підтримки для різних суб'єктів, щоб задовольнити потреби у додатковій генерації енергії. Все це стосується як домогосподарств, ОСББ, малого та середнього бізнесу, так і великих компаній.

Для розвитку альтернативних джерел енергії, таких як сонячні панелі, вітряки і міні-ТЕЦ, надаються гранти та пільгові кредити. Програми підтримки спрямовані на те, щоб уряд вистояв разом із громадянами в цей складний час.

«Даємо гранти та пільгові кредити. Разом вистоїмо», - підкреслив Денис Шмигаль.

Також Національна енергетична компанія "Укренерго" повідомила про те, що з 9 до 24 липня не будуть проводитись вимірювання фактичного споживання електрики у різних регіонах країни. Раніше керівництво компанії також спростувало інформацію щодо можливого експорту української електроенергії. Україна допомагає сусіднім країнам транспортувати їх електрику, але не продає її за кордон.

Кабінет міністрів також працює над можливістю не відключати постачання електрики жителям прифронтових територій країни.

Читайте також