Шмигаль розповів про заходи щодо посилення економіки та підтримки бізнесу

Уряд України активно працює над посиленням економіки країни. Про це заявив прем‘єр-міністр Денис Шмигаль. За його словами, вже розроблено дорожню карту, яка передбачає реалізацію проєктів з партнерами та створення кредитної лінії для відновлення України та інтеграції з ЄС на 5 років під 0%.

"Вже маємо дорожню карту. Це проєкти, які ми обговорюємо з партнерами, і які вже мають наповнення деталями. Інтенсивно працюємо з нашими союзниками для створення великої кредитної лінії для відновлення України та інтеграції з ЄС на 5 років під 0%", - сказав Шмигаль.

Згідно з планами, ці кошти будуть використовуватись на будівництво, ремонт, логістику, освіту та інші потреби. Крім того, на засіданні Уряду було прийнято розпорядження щодо отримання позики від МБРР на суму 1,5 млрд доларів. Це сприятиме підтримці українського бізнесу, збільшенню експорту та забезпеченню макрофінансової стабільності.

"На цьому засіданні Уряду ухвалюємо розпорядження, яке відкриє можливість отримання позики від МБРР обсягом 1,5 млрд доларів. Це допоможе нам і далі підтримувати український бізнес, нарощувати експорт, забезпечувати макрофінансову стабільність", - заявив Шмигаль.

Крім того, уряд затвердив постанову, яка передбачає отримання позики від Канади на суму 2 млрд канадських доларів у 2024 році.