Що буде після захоплення Авдіївки: Британська розвідка розкрила плани РФ

Російські загарбники планують продовжити наступ на захід після захоплення Авдіївки

Після захоплення Авдіївки на Донеччині російські загарбники спробують продовжити наступ на захід, але їм може не вистачити боєздатності для цього. Про це повідомляє міністерство оборони Великої Британії у Twitter.

За даними зведення, минулого тижня російські війська захопили Авдіївку та коксохімічний завод, які з 2014 року перебували на лінії фронту. За повідомленнями британської розвідки, українські війська відійшли на оборонні позиції на захід від міста.

«Цілком ймовірно, що російським військам не вистачає боєздатності, щоб негайно використати захоплення Авдіївки, і їм буде потрібно період відпочинку та передислокації. Найближчими тижнями Росія, ймовірно, прагнутиме поступово розширити свій територіальний контроль за межі Авдіївки», – зазначили у міноборони Британії.

Попередньо главком ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що українські війська виходять з Авдіївки, щоб уникнути оточення та зберегти життя і здоров'я військовослужбовців.

За повідомленням захисників Третьої окремої штурмової бригади, вони протистояли значно переважаючій силі противника. Також спостерігається потрапляння бійців у полон та воєнні втрати з боку РФ. За чотири місяці Авдіївської оборонної операції РФ втратила понад 47 тисяч окупантів і сотні танків.

Зміст:

  • Військовий пояснив, чому ЗСУ вийшли з Авдіївки
  • Зеленський оцінив втрати ЗСУ в Авдіївці
  • Третя штурмова показала наслідки боїв за Авдіївку (відео)
  • Авдіївка в окупації. Путін вдарив вітальну телеграму