Що буде з фронтом після виходу ЗСУ з Авдіївки: прогноз Буданова

Професійна російська армія знищена, відправляють непідготовлених вояк

Очільник Головного управління розвідки Кирило Буданов заявив, що російська армія була в основному знищена в перший рік вторгнення. Зараз Росія відправляє на "м'ясні штурми" непідготовлених вояк.

Ворог використовує більше артилерійських снарядів, ніж виготовляє. Більшість танків, які були поставлені на озброєння минулого року, є старими моделями. Крім того, Росія перестала бити по Україні ракетами через скорочення поставок.

Росії важко досягти своєї головної мети

За словами Буданова, Росії буде важко досягти своєї головної стратегічної мети – захоплення всіх східних територій Донецької та Луганської областей цього року. "У них немає сил", – констатував Буданов.

Західні чиновники та аналітики називають заяви Буданова оптимальним сценарієм для України цього року. Якщо Україна зможе вести розумну оборонну битву, виснажуючи російські сили, одночасно відновлюючи власні сили, вона може розпочати ще один контрнаступ у 2025 році.

Питання про підтримку союзників

Буданов запитує, чи будуть союзники готові забезпечити Україну озброєнням та боєприпасами на весь рік, поки вона готується до нового контрнаступу.

За даними видання, до тисячі солдатів ЗСУ могли потрапити в полон під час відступу з Авдіївки.

Нагадуємо, що головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що українські війська виходять з Авдіївки, аби уникнути оточення та збереження життя та здоров'я військовослужбовців.

Читайте також:

  • Втрата Авдіївки – причини і наслідки: як зміниться ситуація на східному фронті
  • Що буде після захоплення Авдіївки: Британська розвідка розкрила плани РФ