Що найчастіше українці шукали у Google: десять запитів за 2023 рік

Google опублікував своєрідний рейтинг найпопулярніших пошукових запитів українців за 2023 рік. Багато запитів стосувалися війни, яка владність цієї країни веде на сході.

За даними компанії, першу позицію докорінно зайняв запит "Карта повітряних тривог". Друге місце посів запит "Графік відключення світла", а на третєму місці розташувався запит "Пригожин".

Окрім цього, серед популярних запитів року увійшли: Chatgpt, фільм "Оппенгеймер", Deep State та Ізраїль. Також під цікавість українців потрапили події, такі як Соледар, Каховська ГЕС та Євробачення 2023.

В 2023 році українські користувачі також шукали інформацію про гепатит А, Хамас і РЕБ. Крім того, поява подібних питань упосідали українців, що стосуються слів "Редан", "Макеба" і "ІПСО".

Нагадаємо, що з 1 грудня Google згідно зі своєю оновленою політикою користування почав видаляти облікові записи, які не використовувались протягом двох років. Користувачі, чиї облікові записи потенційно можуть бути вилучені, отримають сповіщення від Google через електронну пошту.