Що не так з відставкою головкома Залужного: ексглава Зовнішньої розвідки висловив свою думку

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про відставку головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, який був відомий чутками про заміну, та призначив Олександра Сирського новим головнокомандувачем. Про це повідомляє Телеграф.

Дивні ігри довкола відставки Залужного

За словами генерала армії України, ексглави Зовнішньої розвідки Миколи Маломужа, відставка Залужного була оточена дивними іграми.

Від листопада почалися чутки про зміну головкома, які тоді спростовувалися та знову розкручувалися. Це створило неприємну ситуацію та породило запитання щодо стосунків між Зеленським та Залужним.

Маломуж вважає, що влада повинна була чітко озвучити причини відставки, а не розпочинати метушню, яка тривала трохи менше трьох місяців. Він також відзначив, що Залужний заслуговує на звання Героя України, але присвоєння йому цього звання виявилося недоречним.

Над чим треба попрацювати Сирському

Маломуж відзначив, що новий головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський має багато роботи.

Він підкреслив, що важлива довіра до керівництва армії, а Залужний мав її велику. Тепер Сирському потрібно буде внести корективи та зосередитися на збереженні людських життів, ефективній підготовці та координації дій з іншими відомствами. Маломуж сподівається, що в другій половині весни буде розпочата наступальна операція.

Важливою є також комунікація з закордонними партнерами та виконання інноваційних рішень.

Відомо, що у ЗСУ продовжуються кадрові зміни, а Зеленський призначив нових командувачів Об'єднаних сил, Десантно-штурмових військ, Сил територіальної оборони та Сухопутних військ.