Що таке комп'ютер зі штучним інтелектом? Microsoft дали свою відповідь

Комп'ютери зі штучним інтелектом: неоднозначне визначення

У індустрії комп'ютерів зі штучним інтелектом все ще немає загальноприйнятого визначення. Різні компанії, включаючи Intel, AMD, Apple і незабаром Qualcomm, розробили кремнієві чіпи з прискорювачами штучного інтелекту. Ці чіпи розміщують поряд зі звичайними ядрами CPU і GPU. Кожна компанія має своє власне бачення AI-комп'ютера, повідомляє Mezha.Medi.

У свою чергу, Microsoft і Intel оприлюднили своїй бачення цього терміну. Вони вважають, що AI-комп'ютер - це комп'ютер з штучним інтелектом, нейропроцесором (NPU), CPU і GPU, який підтримує Microsoft Copilot.

Зверніть увагу, що Copilot - це чат-бот на основі штучного інтелекту, який зараз доступний у новій версії Windows 11. Він використовується на хмарних сервісах і надалі зможе обробляти дані локально, що покращить продуктивність та прискорить редагування.

Intel планує до кінця 2025 року запустити понад 100 мільйонів вбудованих ПК зі штучним інтелектом. Компанія також співпрацює з більш ніж 100 постачальниками штучного інтелекту для своєї платформи ПК. Повідомляється, що до кінця цього року Intel планує запустити понад 300 інтегрованих додатків зі штучним інтелектом.

Аналітики Canalys прогнозують, що боротьба за ринок комп'ютерів зі штучним інтелектом посилиться в найближчі роки. Вже цього року очікується, що 19% нових комп'ютерів матимуть штучний інтелект, а до 2027 року цей показник зросте до 60%.

Інші актуальні теми штучного інтелекту:

  • Chat GPT: стрибок у майбутнє чи крок у прірву?
  • Чи існує Бог і хто створив Всесвіт? Інтерв'ю зі штучним інтелектом ChatGPT
  • Європарламент схвалив перший закон про штучний інтелект
  • 42% не змогли б відрізнити оригінальний і згенерований штучним інтелектом текст: опитування українців
  • Вибори у США. Росіяни знову атакують фейками