Собаки-роботи вартістю €8 тис. «винюхують» російських солдатів на фронті – Bild

Собаки-роботи роздягнуть російських солдат
Собаки-роботи роздягнуть російських солдат

За повідомленням газети Bild, Україна використовує на Донбасі понад тридцять собак-роботів із Великої Британії з німецьким камуфляжем.

Ці собаки-роботи, відомі як BAD.2, є частиною ЗСУ і допомагають військовим у зонах виснажливих боїв, де безпілотники не можуть проникнути.

Собаки-роботи пробираються крізь окопи та кущі - там, де українські військові не повинні наражатися на зайву небезпеку і де безпілотники вже не бачать

Ці роботи з німецьким камуфляжем є компактними, міцними та маневреними. Вони керуються операторами і можуть проникати в ті місця, куди не зможуть потрапити повітряні дрони, наприклад, в середину будівель або в російські окопи. Собаки-роботи виконують розвідку, знаходять міни-пастки і визначають розташування підрозділів окупантів, що значно знижує ризик для розвідників ЗСУ.

Наразі у ЗСУ використовують понад 30 собак-роботів. Завдяки німецькому камуфляжу від компанії Concamo, вони майже не помітні. За даними Bild, ці роботи можуть рухатися безшумно зі швидкістю до 15 км/год і працювати в радіусі 3,5 км від противника до 5 годин. Ці собаки-роботи коштують від €4 тис. до €8 тис., залежно від модифікації.

Це ніщо, в порівнянні з людським життям

Перші собаки-роботи Unitree Go2 Pro з'явилися біля 28-ї окремої механізованої бригади ЗСУ на околицях Торецька. Крім цього, українська команда розробників створила бойовий модуль зі штучним інтелектом для фронту, який отримав назву "Хижак". Незабаром планується провести польові випробування цього модуля та розпочати його серійне виробництво.

Читайте також