Шольц підтвердив неможливість передачі ракет Taurus Україні

Канцлер ФРН підтверджує свою незгоду з передачею Україні ракет Taurus

Канцлер ФРН Олаф Шольц заявив, що не хоче створювати марних очікувань щодо ракет Taurus, тому чітко й конкретно підтверджує свою незгоду з можливістю передачі Україні цього виду озброєнь.

Про це Олаф Шольц сказав під час спільної з малайзійським колегою Анваром Ібрагімом пресконференції у Берліні.

"Щодо однієї системи озброєнь, з огляду на ефективність і спосіб застосування, вважаю, що її не можна використовувати безконтрольно, але участь німецьких військових не є виправданою, навіть з-поза меж України", - заявив глава уряду ФРН.

Тому, за словами канцлера, його чітка позиція в цьому питанні полягає в тому, що застосування цих ракет є "не виправданим".

"Це моє завдання як канцлера, як глави уряду, висловлюватися точно і не створювати жодних оманливих очікувань. І мої відповіді, відповідно, є чіткими", - сказав Шольц.

Він повторив, що Німеччина, безумовно, є країною, яка найбільше підтримує Україну – фінансово, а також постачаннями зброї.

"Загалом попередні й обіцяні поставки сягають 28 мільярдів євро або 30 мільярдів доларів. Це значна сума. Ми мобілізували все, щоб Україна отримала від нас необхідну підтримку – боєприпаси, артилерію, танки, протиповітряну оборону різних типів", - заявив канцлер. Він назвав цю допомогу високоефективною, надійною і постійною, яку Україна дуже цінує.

Показово, що Шольц дуже рідко згадує назву ракети - Taurus. Цього разу він знову жодного разу не вимовив це слово.

Джерело: Укрінформ